Mechanisatie

Nieuws 4 reactieslaatste update:11 okt 2016

Russische Avrora Robotics test autonome trekker

Het Russische bedrijf Avrora Robotics heeft een autonoom rijdend voertuig gebouwd voor de landbouw. De AgroBot vindt zijn weg via sensoren en scanners. Het bedrijf gaat er een jaar mee testen.

Iemand in de buurt of in een controlekamer houdt toezicht op de AgroBot en kan er meerdere tegelijk bedienen. Basis is een standaardtrekker. De sensoren en scanners zitten direct onder de glasvezelkap. De centrale computer huist achterop. Deze is van het Russische zusterbedrijf CB Aurora dat software en systemen maakt voor civiele en militaire onbemande voertuigen.

AgroBot heeft tweecilinder dieselmotor van 25 pk

De manshoge AgroBot heeft als krachtbron een tweecilinder dieselmotor van 18,3 kW (25 pk). De AgroBot weegt 1.400 kilo en heeft een hef en aftakas. De spoorbreedte is verstelbaar om verschillende banden te kunnen monteren.

Foto

 • Foto: Avrora

  Foto: Avrora

Laatste reacties

 • agratax(1)

  Robot toepassing in het Europees land met de laagste lonen en een groot werkeloosheidscontingent. Hoe is dat te rijmen? Of willen de werkelozen in dat land ook niet in de voedselproductie werken? Het lijkt erop dat de wereldbevolking groeit en het aantal arbeidsplaatsen afneemt. Wie zal dat alles betalen?

 • agro1

  robots werken dag en nacht en stelen niet.

 • koestal

  Is wel nodig in Rusland

 • Jan-Zonderland

  Ik denk dat ze dan de robot stelen 😑😑😑

Of registreer je om te kunnen reageren.