Mechanisatie

Nieuws 1 reactie

Juras-vierrotorharken Fella

Fella presenteert drie zwadharken met vier rotors onder de nieuwe familienaam Juras. Instapmodel is de 4000, bedoeld voor melkveehouders. Voor grote bedrijven of loonwerkers zijn er de 12545 en een PRO-versie daarvan. Laatstgenoemde is ook geschikt voor Isobus-bediening.

De grotere Juras 12545 volgt de TS 4000 en TS 12555 PRO op. Hij heeft een stabiel vierkant centraal frame, een onderstel-as in het midden, en een disselzwenkkop met trekstangkoppeling categorie II. De werkbreedte verstel je hydraulisch en traploos van 10,00 tot 12,50 meter. De standaard vrijloop en de overbelastingsbeveiligingen beschermen de aandrijflijn tegen schade; de rotorkop is de onderhoudsvrije TS 5.

De nieuwe familienaam Juras vervangt de vroegere aanduiding TS.</p>
<p><em>Foto's: Fella</em>
De nieuwe familienaam Juras vervangt de vroegere aanduiding TS.

Foto's: Fella

PRO met Isobus

De PRO-versie is een zwadhark voor grote oppervlakken. Hij is voorzien van Isobus-besturing en een voor load-sensing geschikte hydraulische installatie. Met Isobus is het mogelijk de vier rotors onafhankelijk te bedienen met de trekkerterminal of een Isobus-terminal (harkhoogte hydraulisch aanpassen, rotors afzonderlijk heffen). Je stelt de werkbreedte makkelijk in tussen 10,00 en 12,50 meter, en de zwadbreedte tussen 1,20 en 2,20 meter. De PRO kan verder automatisch in transportstand klappen en vergrendelen, vijf verschillende hefhoogtes definiëren voor de kopakker, en hectares en uren tellen. De meeste functies zijn te activeren met de bedieningsterminal, met de rijhendel, of via een afzonderlijk te bestellen joystick. Als optie is een led-werklampenset verkrijgbaar.

De werkbreedte gaat van 10,00 toto 12,50 meter; zwadbreedte van 1,20-2,20 meter.
De werkbreedte gaat van 10,00 toto 12,50 meter; zwadbreedte van 1,20-2,20 meter.

Boerenmachine: Juras 4000

Fella biedt als voordelig instapmodel vierrotorhark de Juras 4000 aan. Hij is lichter, gebruikt de onderhoudsvriendelijke TS 4-rotorkop, heeft hydraulische werkbreedteverstelling en mechanische zwadbreedteverstelling (vier standen). Onnodige technische snufjes (voor bescheiden gebruikers) zitten er niet op.

De PRO-versie van de Juras 12545 heeft via Isobus meer mogelijkheden.
De PRO-versie van de Juras 12545 heeft via Isobus meer mogelijkheden.

Eén reactie

  • koestal

    Wanneer komt de machine van 25 meter ?

Of registreer je om te kunnen reageren.