Mechanisatie

Nieuws

Minder omzet en winst CNH Industrial

CNH Industrial heeft in 2015 fors minder verdiend aan de verkoop van landbouwmachines. De eigenaar van Case-IH en New Holland zag de omzet met 27,5% dalen naar $11 miljard (€10 miljard).

Het operationele resultaat halveerde bijna tot omgerekend 876 miljoen.

CNH Industrial verkocht duidelijk minder trekkers en combines. Deels omdat de lage graan- en melkprijs druk zet op boereninkomens, maar ook omdat de wisselkoersen in Brazilië, Argentinië en Rusland zijn gekelderd. Het is dus een stuk duurder geworden voor boeren in deze landen om trekkers te importeren.

Wereldwijde vraag gedaald

De wereldwijde vraag naar trekkers en combines daalde respectievelijk 8% en 19%. In Noord-Amerika daalde de vraag naar trekkers met meer dan 140 pk met 31%, terwijl 28% minder combines zijn verkocht. In Latijns-Amerika daalde de afzet met 27%, terwijl de afzet van combines 39% is gedaald.

In Europa en het Midden-Oosten daalden de verkopen van beide types machines met 7%.

Het formeel vanuit Londen geleide bedrijf als geheel, boekte een nettowinst van omgerekend €228. In 2015 wist het bedrijf haar schuld 40% te verlagen tot €1,4 miljard. CNH Industrial maakt naast trekkers en combines ook bouwmachines, vrachtwagens en aandrijflijnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.