Mechanisatie

Nieuws

Trekkerverkoop daalt 15 procent

Nieuwegein – In juli zijn in Nederland 187 trekkers verkocht. Dat is 15 procent minder dan de 215 stuks in dezelfde maand vorig jaar. Tot en met juli zijn dit jaar 1.581 trekkers verkocht, tegen vorig jaar in dezelfde periode 1.808, dat is een daling van 14 procent.

Dat blijkt uit cijfers van Fedecom, de brancheorganisatie voor producenten en importeurs van landbouwmachines.

Het gaat niet goed met de trekkermarkt, zo bleek ook al uit de halfjaarcijfers van Fedecom, die het laagste niveau sinds 2004 toonden.

De verkopen per merk worden altijd met een vertraging van een jaar bekendgemaakt.

John Deere in eerste halfjaar 2014 marktleider

Uit de cijfers blijkt dat John Deere in het eerste halfjaar van 2014 marktleider was met 437 verkochte machines. Nummers twee en drie waren New Holland (337) en Fendt (285). Daarna volgden Case-IH/Steyr (181), Massey Ferguson (151), Deutz Fahr (150) en Claas (107). De overige merken bleven onder de 50 verkochte trekkers in de eerste zeven maanden van dit jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.