Mechanisatie

Nieuws 3564 x bekeken

John Deere met vier rupsen

Waterloo (VS) - Het zal waarschijnlijk de grote blikvanger van John Deere zijn op de Agritechnica. In Amerika was hij al voorgesteld aan de dealers en nu ook aan het grote publiek: de 9RX-kniktrekker op vier rupsen.

'Innovatie, geen imitatie', vertelt Deere heel trots. Maar we kunnen ons niet onttrekken aan de indruk dat het succes van de Case IH Quadtrac de groen-gelen op zijn minst een beetje heeft geïnspireerd. De 9RX is een aanvulling in het hoogvermogensegment, waarin Deere al was vertegenwoordigd met de vierwielige kniktrekker en de trekker met twee rupsen. De 9RX is er in vier typen, van 470 tot 620 pk. De beide kleinste modellen hebben een DPS-motor van 13,5 liter, de twee grootste een 15 liter Cummins. Ze voldoen aan Fase IV, onder meer dankzij SCR. Alle trekkers hebben een achttientraps powershifttransmissie. Een nieuwe cabinevering vergroot het comfort voor de chauffeur. Opvallend is de grote hydrauliekpomp met een opbrengst van 435 l/min als optie. De tracks zijn van Camoplast en hebben een breedte van 76 of 91 cm breed.

Foto

  • John Deere met vier rupsen

Of registreer je om te kunnen reageren.