MechanisatieNieuws

Agrometius gaat naar Reesink

Apeldoorn (Gld.) – Royal Reesink neemt een belang van 95 procent in Agrometius. Dat is dé specialist in gps-techniek en precisielandbouw in de Benelux. De omzet van Agrometius bedraagt €7,5 miljoen, met een zeer goede winstgevendheid.

De laatste 5 procent blijft in handen van directeur Nijland van Agrometius, die na de overname op deze post aan het werk blijft. Agrometius groeide sinds de start in 2010 uit tot een bedrijf met meer dan 30 medewerkers in Nederland en België. De hoofdactiviteit is het importeurschap van Trimble Agriculture-producten voor de Benelux. Naast het leveren van hardware, firmware en software voor gps-techniek en precisielandbouw, verzorgt het bedrijf de verbindingen tussen trekkers en diverse werktuigen, en de volledige after sales.

Daarnaast legt Agrometius zich toe op het verzamelen van bodemgegevens en het adviseren van de gebruikers. Het blijft binnen Royal Reesink merkonafhankelijk opereren.

Meer artikelen over precisielandbouw lezen? Bekijk de themapagina de themapagina 'Precisielandbouw - Perfectioneer je teelt op basis van data'.
Beheer
WP Admin