Mechanisatie

Nieuws 1 reactie

Nieuwe R- en M-series John Deere

Pamhagen (O) - John Deere heeft de 6R- en 6M-series vernieuwd. De grootste verandering ten opzichte van de oude series is de schonere motor, die nu ook AdBlue nodig heeft om aan de Fase IV-emissie-eisen te voldoen.

Eind juni presenteerde de fabrikant de nieuwe 6R en 6M-serie in het Oostenrijkse Pamhagen aan de Europese vakpers. In Amerika had John Deere de 6R-serie al eerder voorgesteld. De schonere motoren kregen 5 pk meer vermogen. De 6R omvat nu acht modellen van 80,9 kW (110 pk) tot en met 143,4 kW (195 pk). Beschikbare transmissies zijn de PowrQuad, AutoQuad, AutoPowr en Direct Drive. De 6R kreeg een nieuwe armleuning, waarbij de terminal verhuisde van de zijconsole naar het uiteinde van de armleuning. Die armleuning herbergt nu ook de knoppen van de airco.

De 6M telt nu ook acht modellen, van 80,9 kW (110 pk) tot en met 143,4 kW (195 pk). De 6195 M is een nieuw topmodel, voorheen was de 6175 M de zwaarste in de 6M-serie. De 6M is te verkrijgen met PowrQuad, AutoQuad en CommandQuad Plus-transmissie. De laatste is een nieuwe bak; een semi-fullpowershift van 20V/20A of 24V/24A.

Eén reactie

  • marc47


    Zijn we de 6215R niet vergeten?

Of registreer je om te kunnen reageren.