Mechanisatie

Nieuws

Lemken bouwt AgroFarm

Alpen (D) – Eind juni ging de eerste spade de grond in voor Lemkens nieuwe trainingscentrum, vlak bij de hoofdvestiging in het Duitse Alpen. Met de aangrenzende landbouwgrond biedt deze AgroFarm optimale omstandigheden voor theorie- en praktijktrainingen.

Om nieuwe werktuigen voor grondbewerking, zaaitechniek en gewasbescherming piekfijn te laten performen op de akker, moeten behalve de verkoop- en servicemedewerkers van Lemken zelf ook de dealers regelmatig op bijscholing. Dit kan op het AgroFarm-centrum, op te leveren in mei 2016.

Lemken werkt al sinds 2008 met een aparte afdeling voor agronomische thema's en producttrainingen. Dit is door de continue ontwikkeling van werktuigen en het groeiende exportaandeel gestaag gegroeid; elk jaar zijn er 5.000 deelnemers voor de trainingsprogramma's. De AgroFarm ligt op 4 km van de hoofdvestiging, direct aan de autoweg. Op de 11.000 m² komt een 1.400 m² grote hal met vier afdelingen. In een aangrenzend gebouw komen vier trainingsruimten, kleedkamers en kantoren. De bestaande boerderij wordt in originele staat gerenoveerd en dient straks als ontvangstruimte. Het grote voordeel: Lemken kan door samen te werken met lokale landbouwers de omliggende landbouwgrond gebruiken.

Foto

  • Lemken bouwt AgroFarm
  • Lemken bouwt AgroFarm

Of registreer je om te kunnen reageren.