Mechanisatie

Nieuws 2686 x bekeken 1 reactie

Knikdisselautomatiek ontlast chauffeur

Spelle (D) – Krone biedt als optie knikdisselautomatiek voor opraapwagens aan. Die brengt de pick-up automatisch op de gewenste hoogte.

Opraapwagenchauffeurs zullen het herkennen: een pick-up die niet ver genoeg omhoog lift op de kopakker. Krone heeft daarvoor een oplossing. Met de optionele knikdisselautomaat kun je vooraf op de bedieningsterminal verschillende hoogtes van de knikdissel vastleggen, afhankelijk van het signaal van een draaihoeksensor. De chauffeur kan nu de bovenste en de onderste positie van de knikdissel opslaan. Heft hij de pick-up, dan gaat de knikdissel automatisch naar de bovenste opgeslagen positie. Dat levert een grotere bodemvrijheid op, zodat je bijvoorbeeld over de zwaden heen kunnen rijden. Bij het zakken van de pick-up keert de knikdissel automatisch terug naar de optimale laadstand.

De knikdisselautomatiek is ook gekoppeld met de losautomaat. Gaat na het lossen de achterklep dicht, dan neemt de knikdissel de vooringestelde bovenste positie in (bijvoorbeeld horizontaal, voor transport). Met de automaat stel je ook de juiste knikdisselhoogte (laadstand) van verschillende tractoren met andere trekhaakhoogtes gemakkelijker in.

De knikdisselautomaat ontlast de chauffeur, zodat die zich beter kan concentreren op het echte werk. De automatiek is per direct leverbaar op alle opraap- en doseerwagens AX, MX en ZX voor een meerprijs van €700 ex. btw.

Foto

  • Knikdisselautomatiek ontlast chauffeur

Eén reactie

  • geen boer

    ha, mooi al die vooruitgang.
    Ik weet nog dat ik als kleine jongen wachtte tot mijn vader terug kwam van 'de smid' met de nieuwe Fahr WE417LK. Een rood/witte plankenwagen zonder enige hydrauliek. De pick-up moest via een staalkabel handmatig met een soort ratelsysteem omhoog gekrikt worden...

Of registreer je om te kunnen reageren.