Mechanisatie

Nieuws 2645 x bekeken

Garanno bemest mais in rij

Almelo (Ov.) - Om bij strengere bemestingsnormen en derogatie toch zo veel mogelijk mais te oogsten, moet je de toegestane drijfmest maximaal benutten. Dus toedienen in de rijen, zo dicht mogelijk bij de wortels. Evers Agro levert diverse Garanno-rijenbemesters speciaal voor de maisteelt.

De machines injecteren de drijfmest op een rijenafstand van 75 cm. Eerst maakt een rechte tand de grond op een diepte van 20 tot 40cm los om storende lagen op te breken. Dit om meer lucht in de bodem te brengen en voor een optimale waterhuishouding. Daarna brengt de volgende sectie tanden de drijfmest op de gewenste diepte in de grond. De twee mestuitlopen per rij (voor een optimale verdeling) zijn optioneel onafhankelijk in diepte/hoogte verstelbaar. De mest komt links en rechts van de rij in het wortelbereik. Een rij aanaardbeitels dekt de grond weer toe en tot slot laat een Evers-dakringrol voor een verkruimeld, aangedrukt zaaibed achter.

Met gps liggen de coördinaten van de mest vast, zodat de zaaicombi precies op de goede plek zaait. Evers Agro kiest ervoor beide bewerkingen te scheiden om te voorkomen dat het zaaien de bemesting vertraagt. De loonwerker kan zo de mest alvast klaarleggen vóór het juiste zaaitijdstip daar is.

De werkbreedte van de Garanno is 6 meter met acht woelertanden. De mesttanden zijn optioneel in het frame te verschuiven naar een volvelds bewerking. De machine is dus ook buiten de maisteelt inzetbaar. Afsluiting mesttanden is optie.

Foto

  • Garanno bemest mais in rij
  • Garanno bemest mais in rij

Of registreer je om te kunnen reageren.