Mechanisatie

Nieuws 2 reactieslaatste update:26 jun 2015

Crystal, de zescilinder van Zetor

Brno (Tsj.) –Zetor presenteert een nieuw trekkermodel, de Crystal. Het is de eerste zescilinder in lange tijd van het Tsjechische merk. De trekker levert 144 of 163 pk. Met deze introductie gaat Zetor van drie naar vier modellenlijnen. De trekker valt op door zijn rode wielen; een kenmerk dat de fabrikant op termijn bij alle trekkers wil doorvoeren.

Een makkelijke bediening en lage onderhouds- en gebruikskosten kenmerken de Crystal, aldus Zetor. Deze lijn telt nu de zwaarste modellen van het merk. De motor is een Deutz met 24 kleppen en commonrail-injectie. Ook nieuw is de langere wielbasis van 2,84 meter, wat de trekker erg stabiel maakt in vergelijking met andere in deze pk-klasse.

Comfort

Verder is naar het comfortniveau gekeken. De transmissie is een 30V/30A-bak met drie powershift-trappen, hydraulische omkeer (PowerShuttle) en een koppelingsknop op de versnellingspook (PowerClutch). De voorasophanging bestaat uit twee onafhankelijke deelassen, wat het rijcomfort door minder trillingen sterk verbetert. Ook de ruime, stille cabine (met airco) is geveerd om de chauffeur te sparen. Verder is er een dakraam dat open kan.

Met het design sluit Zetor aan bij de originele Crystals van 1969 en de jaren daarna. Dat is terug te vinden in scherpe hoeken en regelmatige vlakken (zoals bij een kristal). Het hedendaagse model krijgt de rode wielen terug. Zetor in Tsjechië verwacht de eerste klanten deze zomer te kunnen beleveren, maar zegt er niet bij in welke landen. Importeur Pols in Zuidbroek (Z.-H.) kan daarover nog niets zeggen, en weet evenmin wat de Crystal gaat kosten. Wat meer info is te vinden op de Zetor-site.

Foto

  • Crystal, de zescilinder van Zetor
  • Crystal, de zescilinder van Zetor
  • Crystal, de zescilinder van Zetor
  • Crystal, de zescilinder van Zetor

Laatste reacties

  • zon

    De HD ziet er van binnen moderner uit dan deze nieuwe.

  • gerald1975

    Wat kost dat ding?????

Of registreer je om te kunnen reageren.