Mechanisatie

Nieuws laatste update:28 mei 2015

Groei bij onderdelenreus Kramp

Varsseveld (Gld.) – De Kramp Groep boekte in 2014 6,7 procent meer omzet en een 9,4 procent beter bedrijfsresultaat. De winst kwam op €39 miljoen.

De groep is een van de grootste toeleveranciers van onderdelen in onder meer de landbouw, onder de merknamen Kramp en Gene. De omzet kwam vorig jaar uit op €668 miljoen, het bedrijfsresultaat op €70 miljoen. Het streven is om in 2018 op €1 miljard uit te komen. Kramp profiteerde afgelopen jaar van efficiëntie-voordelen, en van het partnerschap met trekkerfabrikanten Agco en SDF. Het bedrijf groeide in omzet en marktaandeel in alle landen waar het actief is, met name in nieuwelingen als Spanje, Portugal, Italië, Tsjechië, Slowakije en Hongarije. Ook in Frankrijk, Polen en Rusland zag het een aanzienlijke stijging van omzet en marktaandeel. Bij elkaar is in 2014 ruim €23 miljoen geïnvesteerd in met name IT en e-business. Daarnaast is eind 2014 de nieuwbouw van het hoofdkantoor in Varsseveld afgerond.

De vooruitzichten voor 2015 zijn positief, naar verwachting de omzet €720 miljoen bedragen. Kramp werkt aan uitbreiding van de distributiecentra in Konin (Polen) en Poitiers (Frankrijk).

Foto

  • Groei bij onderdelenreus Kramp

Of registreer je om te kunnen reageren.