Mechanisatie

Nieuws laatste update:28 mei 2015

Chinese Lovol komt eraan

Doetinchem (Gld.) - De Chinese fabrikant Lovol komt eind dit jaar met een echte Europese trekkerserie. De nieuwe trekkers voldoen aan de hier geldende emissie-eisen en komen tegemoet aan de Europese wensen wat betreft design, uitrusting en opties.

De eerste trekkerserie, de Lovol 5000, telt vier modellen (5100, 5110, 5120 en 5130) met motorvermogens van 100 tot 130 pk. Die halen ze uit een 3,4 liter Amerikaanse Kohler-dieselmotor. Emissie-eisen worden gehaald met een SCR-katalysator en een Diesel Oxidatie Katalysator (DOC). Assen en transmissie maken de Chinezen in eigen huis. Voor het design tekende een Europese bureau met veel ervaring in de autobranche.

Het Europese hoofdkantoor komt in Bologna (It.). De komende jaren is dat druk met het opzetten van een dealernetwerk. De nieuwe trekkers zijn te zien op de Agritechnica, in november 2015 in Hannover. Lovol maakte dit nieuws bekend op een besloten bijeenkomst van Tractor Of the Year-leden (TOTY) in Italië. Het Chinese Lovol is groot, heel erg groot. Zo bouwen ze jaarlijks alleen al 60.000 (kleine) maaidorsers. Daarnaast ook trekkers tot 185 pk en een volledig gamma aan bouwmachines.

Of registreer je om te kunnen reageren.