Mechanisatie

Achtergrond 3068 x bekeken

Claas herorganiseert zijn dealernetwerk

Zevenaar (Gld.) - Claas-importeur Kamps de Wild gaat zijn dealernetwerk herorganiseren. Directeur Dick Melessen noemt het bewust 'her'organiseren en niet 're'organiseren; immers, van rigoureus snoeien in het aantal dealers is geen sprake.

Slechts drie kleine dealers zijn afgevallen. Dealers moeten wel kleur bekennen, zegt Melessen. Hij rangschikt ze in drie niveaus: Green-Liner, Long-Liner en Full-Liner. Twaalf dealers worden volgens de plannen Green-Liner, en zullen alleen Claas-hooibouwmachines verkopen. 27 dealers krijgen naar verwachting het predikaat Long-Liner en verkopen hooibouwmachines én trekkers. Zeven heten straks Full-Liner, met het hele Claas-pakket inclusief combines, hakselaars, verreikers en Xerion-systeemtrekkers. Inclusief meerdere dealervestigingen en subdealers blijft het aantal verkooppunten circa 70.

Exclusiviteit voor Claas wordt de basis. Claas-dealers mogen er voortaan geen tweede hooibouw- of trekkermerk meer naast voeren. Diverse voormalige Renault-dealers voerden nog een tweede trekkermerk. Het aantal Full-Liners halveert. Dealers die nu op jaarbasis te weinig oogstmachines verkopen, worden geen Full-Liner, maar Long-Liner. Green-Liners en Long-Liners kunnen nog wel een oogstmachine verkopen, maar dan in samenwerking met een Full-Liner. Een Full-Liner heeft daarvoor alle expertise in huis. Dit zorgt voor een betere service en een beter verdienmodel voor alle dealers.

Of registreer je om te kunnen reageren.