Mechanisatie

Nieuws

Lemken bouwt fabriek

Haren (D) – De Lemken-top stak in maart de eerste spade in de grond voor een nieuwe fabriek gewasbeschermingstechniek. Op het meer dan 3 ha grote bouwterrein moet in de herfst een productielocatie staan met kantoorruimten, leslokalen, een tentoonstellingshal van 500 m² en een bijna 10.000 m² grote productieruimte.

Tien jaar geleden breidde Lemken zijn assortiment uit met gewasbeschermingstechniek. In 2005 nam het bedrijf RTS-Pflanzenbautechnik over, inclusief personeel en de locatie in Meppen. Daar zijn geen uitbreidingsmogelijkheden. Lemken koos daarom voor nieuwbouw in Haren, vlak over de grens bij het Nederlandse Emmen. Voordelen: zeer dicht bij de oude locatie én gunstig bij snelweg A31 gelegen. Vanaf oktober zullen er ongeveer 30 medewerkers werken.

Foto

  • <p>Meine Dame und Herren: sagt mal Käse bitte! In maart ging (symbolisch) de eerste spade de grond in voor de nieuwe fabriek. Links CEO Anthony van der Ley, daarnaast vennoot Nicola Lemken.</p>

    Meine Dame und Herren: sagt mal Käse bitte! In maart ging (symbolisch) de eerste spade de grond in voor de nieuwe fabriek. Links CEO Anthony van der Ley, daarnaast vennoot Nicola Lemken.

  • <p>Dit maakt de computer ervan. In oktober gaan hier 30 mensen aan het werk.</p>

    Dit maakt de computer ervan. In oktober gaan hier 30 mensen aan het werk.

Of registreer je om te kunnen reageren.