MechanisatieNieuws

Kuhn GA 6501 P: twee rotors en middenafleg, in hef

Apeldoorn (Gld.) – De wendbaarheid van een éénrotorhark gepaard aan de capaciteit van een dubbele. Zo presenteert Kuhn zijn nieuwe GA 6501 P-hark. Bijzonder: de hef van de trekker draagt de hele constructie, er zijn geen transportwielen.

De P-variant borduurt voort op de standaard 6501 die wel over de traditionele transportwielen beschikt. Dit nieuwe familielid weegt minder en is compacter. Desondanks is wel een stevige boerentrekker nodig om hem in de hef de baas te kunnen, denk aan 90 tot 120 pk. De werkbreedte is traploos instelbaar van 5,55 tot 6,40 meter; het zwad is tussen 1,05 en 2,00 meter breed.

Het manoeuvreren is gemakkelijk, de machine volgt de trekker strak dankzij de starre verbinding via de driepuntsbok. Met een DW-ventiel wissel je door heffen en zakken makkelijk tussen werkstand en kopakkerstand. In transport blijft de machine onder de 4 meter, armen afnemen hoeft niet bij deze hark. Door de cardanische ophanging kunnen de rotoren voor- en achterover en links/rechts vrij pendelen. Onder elke rotor zitten vier grote, zwenkende loopwielen, gelijkmatig verdeeld. Ze zitten dicht bij de werkbaan van de tanden en dat geeft een optimale geleiding van de rotor. De tanden werken zo op constante diepte, met minimale vervuiling van het gewas door grond als gevolg.

De compacte P-variant staat bij Kuhn op de bruto-prijslijst voor €13.960, en dat is een kleine €2.000 voordeliger dan de standaard 6501 mét transportwielen voor €15.820.

Beheer
WP Admin