Mechanisatie

Nieuws 1 reactie

De T214 opgewassen tegen de T7050?

Familie Termote rijdt al vele jaren (en met veel plezier) New Holland. Met name de jongere generatie wilde wel eens met een frisse blik naar een ander merk kijken en probeerde uit hoe een Valtra T214 beviel.

De Valtra nam het in de rubriek Merkenwissel op tegen twee vertrouwde T7050's van het Zeeuwse akkerbouwbedrijf. Vooraf schatten ze hun voorkeur in op 25% Valtra, 75% New Holland. Het ingrijpende redesign dat Valtra op de T-serie losliet, bevalt; Chris Termote vindt het een mooie trekker om te zien. De cabine is heel stil, ergonomisch zit het goed in elkaar.

'Het mag pittiger'

De dagen erop gaat de Valtra T aan het werk, samen met de New Holland T's. De dealer is zo servicegericht om er even wat smallere banden onder te zetten, zodat 'ie voor de ploeg aan de slag kan op 60% afslibbare grond. Het mag pittiger, is het oordeel; de blauwe huistrekkers houden de snelheid beter vast.

'Fenomenaal rijcomfort'

In het uientransport blijkt het rijcomfort van de Valtra 'fenomenaal'. "Hier kan New Holland nog wat van leren." Het heeft de Termote's verrast. Het eindoordeel is verschoven naar fifty-fifty, concurrerend met hun eigen merk. Tenminste, als je van nul af zou beginnen. Maar als je alles al (uitwisselbaar) hebt van New Holland ...

Dit artikel verscheen op trekkermagazine.nl. In TREKKER magazine is ook te lezen over de lotgevallen van de Valtra T214 in Zeeland.

Eén reactie

  • Vhouder

    mag je een splinter nieuwe trekker verglijken met een trekker van jaren oud verglijk hem dan ook met een nieuwe van new holland een T7 170

Of registreer je om te kunnen reageren.