Mechanisatie

Nieuws 2 reacties

Omzet John Deere daalt met een kwart

De omzet van Deere & Company is in het laatste kwartaal van het boekjaar 2015 gedaald met 25% naar $6,7 miljard (circa €6,3 miljard).

Over het hele boekjaar 2015 daalde de omzet van het Amerikaanse concern dat John Deere als belangrijkste merk voert met 20% naar $28,9 miljard. De nettowinst in het vierde kwartaal dat loopt tot en met 31 oktober daalde naar $351 miljoen, dat is 46% minder dan in dezelfde periode in 2014. Over het hele boekjaar 2015 bedroeg de nettowinst $1,94 miljard, 39% minder dan in 2014.

Weinig vraag

De voortdurende zwakke vraag vanuit de landbouw en bouwsector wereldwijde spelen het bedrijf parten. Desondanks spreekt CEO Samuel R. Allen van een 'succesvol jaar'. Volgens Allen is de 'omzet en winst de op vijf na hoogste in de geschiedenis van het bedrijf, een opmerkelijke prestatie gezien de uitdagende markten.'

Daling

Van de totale omzet in 2015 is $25,8 miljard afkomstig van de verkoop van trekkers en machines. Dat is een daling van 22% voor het hele jaar inclusief een negatief wisselkoerseffect van 5%. In de VS en Canada daalde omzet van deze divisie met 18% op jaarbasis, in de rest van de wereld was de daling 28%, inclusief 10% door lagere wisselkoersen.

Verkoop in EU

Voor 2016 gaat Deere uit van een omzetdaling van 7% en voorspelt het een nettowinst van $1,4 miljard. Voor de verkoop van agrarische machines in de Europese Unie voorspelt Deere een daling van 5%, duidelijk minder dan in andere delen van de wereld.

Laatste reacties

  • farmerbn

    Mijn loonwerker zei onlangs dat je tegenwoordig eerder de turbo van zijn john deeres moet vervangen dan de banden.

  • deer123

    Haha grappig, alleen het is helaas waar, " Betrouwbaar is onze kracht " was vroeger een slagzin van John Deere , met nadruk op vroeger....

Of registreer je om te kunnen reageren.