Mechanisatie

Nieuws

McCormick X8 trotseert 300 pk-grens

Hannover (D.) - Op een spionagefoto na, was er tot nu toe niets te zien van de McCormick X8-serie. Moederbedrijf Argo zal de X8 dan ook met trots lanceren op de Agritechnica.

De X8-serie bestaat uit drie modellen met maximale motorvermogens van 194, 210 en 228 kW (264, 286 en 310 pk). De motor is een 6,7 liter FPT. De cvt komt van ZF en heet VT-Drive. Zoals het nu lijkt, is de cabine hetzelfde als op de huidige X7-serie. Dus met automatische klimaatregeling, vaste terminal, multifunctionele rijhendel, rijpedaal en gps-systemen (waaronder stuurautomaat) afkomstig van Topcon. Omdat McCormick alles geheim wil houden, doen we het nu nog met een computertekening.

Kalere, sterkere X7

McCormick komt verder met een Eco X7. Vrij vertaald een uitgeklede, goedkopere versie van de huidige (luxe) X7-modellen. Zaken als klimaatautomaat, geveerde vooras en luxe armleuningbediening ontbreken. Tegelijk komt de X7.650, een 110 kW (150 pk) sterke zescilinder. McCormick wil voldoen aan de vraag naar zescilinders met minder vermogen.

Lees ook over de aankomende agritechnica

De Eco X7 is versoberd ten opzichte van de oorspronkelijke X7's.
De Eco X7 is versoberd ten opzichte van de oorspronkelijke X7's.

Of registreer je om te kunnen reageren.