Mechanisatie

Nieuws 2 reacties

Zetor terug bij Slootsmid

Goor (Ov.) – Het Zetor-importeurschap voor de Benelux gaat op 1 november terug naar Zetrac (voorheen Slootsmid Trading) in Goor. Slootsmid richtte deze bv speciaal op voor de trekkerimport van Zetor en Branson. Zetrac gaat beide merken zelfstandig importeren en is financieel niet verbonden met Slootsmid. Huub Loendersloot en Dion Eggink gaan Zetrac leiden.

Loendersloot, productspecialist Zetor bij Zetrac, is verheugd dat ze het importeurschap van Zetor weer terug hebben. Afgelopen twee jaar handhaafde Slootsmid - ook al was het z'n importeurschap kwijtgeraakt - het Zetor-onderdelenmagazijn en de technische ondersteuning van trekkers. "Zetor zag dat natuurlijk ook, waardoor we het importeurschap terugkregen." Het bedrijf Slootsmid zelf focust voortaan op productie van bemestingsmachines. Het landbouwmechanisatiebedrijf van Slootsmid in Borculo (Gld.) blijft regiodealer.

In 2013 verloor Slootsmid het importeurschap na meningsverschillen met de fabriek over garantiegevallen. Pols in Zuidland (Z.-H.) werd de nieuwe importeur. Met het beëindigen van de relatie met Slootsmid bleek Zetor het kind met het badwater te hebben weggegooid. Onder Pols werden veel minder Zetors verkocht dan voorheen. In augustus meldde Pols in Zuidland (Z.-H.) dat het wilde stoppen met de trekkers, omdat ze niet brachten wat er vooraf van werd verwacht. Pols weet dat vooral aan het veranderende dealerlandschap in Nederland. Veel importeurs van grote westerse merken verwachten exclusiviteit van hun dealers, met de voorwaarde dus dat die hun tweede trekkermerk laten vallen. Bij de meeste dealers was Zetor dat tweede merk. Weinigen waren bereid exclusief Zetor te voeren.

Loendersloot ziet voldoende kansen om de verkoop van Zetor in Nederland en België weer op het niveau van voor 2013 terug te brengen. Veel gebruikers zijn verstokte Zetor-rijders en willen per se Zetor, ook al voert de dealer een ander trekkermerk. Met de Crystal voegde de fabrikant onlangs zescilinders van 107 kW (144 pk) en 120 kW (163 pk) toe aan zijn programma. Op de komende Agritechnica volgen meer noviteiten. Zo meldde de fabrikant vorig week dat de trekkers een nieuw uiterlijk krijgen, ontworpen door het Italiaanse designbedrijf Pininfarina. Dit heeft ook de autofabrikanten Ferrari, Alfa Romeo, BMW en Toyota in haar portfolio, en trekkermerk Deutz-Fahr.

Foto

  • Zetor terug bij Slootsmid

Laatste reacties

  • hansvanbergen

    En er komt kennelijk een geheel nieuwe eigen DSG versnellingsbak.

  • beeldman
    Panellid

    Het gaat weer goed komen met Zetor in Nederland!

Of registreer je om te kunnen reageren.