Mechanisatie

Nieuws

Lemken kalibreert zaaimachine automatisch

Hannover (D.) – Automatische zaaizaadkalibratie van Lemken stelt de zaaimachine af zonder dat de chauffeur zijn trekkercabine hoeft te verlaten. Beloond met een zilveren Agritechnica-medaille.

De automatische zaaizaad-kalibratie past de doseereenheden aan door de hoeveelheid zaad die er doorheen gaat en het gewicht ervan te meten via een bypass. De chauffeur moet vooraf alleen de zaaihoeveelheid en -snelheid, het 1.000-korrelgewicht en de maximale rijsnelheid instellen. Het voor de kalibratie 'gebruikte' zaad gaat niet naar het zaaimechanisme maar retour naar de zaaizaadvoorraad. De chauffeur bevestigt het weegresultaat en de maximale rijsnelheid, en dan is de zaaimachine klaar voor gebruik.

Omdat de chauffeur zijn stoel niet uit hoeft, is het wel zo makkelijk om met enige regelmaat een kalibratie uit te voeren tijdens het zaaiseizoen. Ten opzichte van handmatig kalibreren voorkomt het automatische Lemken-systeem onnauwkeurigheden door bijvoorbeeld gemorst zaaizaad.

Lemken, hal 11, stand B42

Foto

  • Lemken kalibreert zaaimachine automatisch
  • Lemken kalibreert zaaimachine automatisch
  • Lemken kalibreert zaaimachine automatisch

Of registreer je om te kunnen reageren.