Mechanisatie

Nieuws

Ballasteren op maat

Hannover (D.) – EZ Ballast van John Deere maakt het mogelijk een trekker snel zwaarder te maken als dat gewenst is, en dit gewicht weer snel kwijt te raken als het kan. Het tijdbesparende systeem verdeelt het extra gewicht optimaal over de assen.

Soms is een zwaardere trekker nuttig om het vermogen goed op de grond over te brengen. Maar wielgewichten aanbrengen of water in de banden laten lopen is tijdrovend. De verleiding is groot om bij andere klussen, als deze ballast niet nodig is, toch door te blijven rijden. Dit kost nodeloos brandstof.

Met EZ Ballast zijn snel 1.700 extra kilo's onder de trekker te monteren. Daar zit het niet in de weg van werktuigen. De chauffeur hoeft er de cabine niet voor uit. De organisatie van de Agritechnica vindt het een zilveren medaille waard.

John Deere, hal 13, stand E30

Foto

  • Ballasteren op maat
  • Ballasteren op maat
  • Ballasteren op maat

Of registreer je om te kunnen reageren.