Mechanisatie

Nieuws 4 reacties

Minder nieuwe trekkers in Duitsland

Frankfurt am Main - In 2014 zijn in Duitsland ruim 4 procent minder nieuwe trekkers gekocht dan in 2013, constateert mechanisatiebrancheorganisatie VDMA Landtechnik. Het aantal daalde concreet met 1.526 naar 34.722. Dat is ook minder dan in 2012.

De brancheorganisatie ziet in de daling echter geen reden tot geklaag. Zakelijk leider Bernd Scherer meent dat het aantal nog steeds gezien mag worden. Afgezet tegen de rest van de EU neemt Duitsland een toppositie in. De nieuwe trekkers worden ook steeds groter. Van de nieuwe trekkers heeft 20 procent een motorvermogen van meer dan 200 pk. Het gemiddelde motorvermogen is 155 pk.

Laatste reacties

  • ed12345

    Dat is nogal iets dat de gemiddelde trekker 155pk heeft, of zou het zo zijn dat de lichtere trekkers langer op het bedrijf blijven

  • pinkeltje

    155 pk is momenteel een middenklasser, dus zo verwonderlijk is dat niet. En vergis je niet in het materiaal dat in het oosten van Duitsland wordt gekocht. Plus dat in het westen de tijd van de postbodeboeren ook voorbij is.

  • ed12345

    Pinkeltje ik ben het met je eens dat in oost duitsland de bedrijven een behoorlijke grote hebben .Maar we kunnen toch wel zeggen dat op de meeste bederijven voor pakweg een grote van zeg 200pk of meer er vaak 3 kleintjes zijn van max 110 pk .maar wat ik denk dat die kleintjes vaak nog wat simpeler zijn en ook daardoor niet zo vaak vervangen worden.

  • pinkeltje

    Het is allemaal maar net de vraag welke bedrijven je voor ogen hebt. De trend is overal dezelfde. Veel Engelse graantelers ruilden al enkele jaren geleden twee trekkers van 240 pk voor één van 500 pk. Aan Challenger 800 typen en Quadtracs geen gebrek meer in Herfordshire en een behoorlijke cirkel daar omheen. En zoals er ook in Nederland al bijna net zoveel 5-schaar ploegen als 4-scharen worden verkocht is een trekker van 160 pk een mooi gangbaar modelletje. 30 jaar geleden was dat nog een beest van een trekker en kwam het hele dorp kijken als er ergens zoiets aan het werk was.

Of registreer je om te kunnen reageren.