Mechanisatie

Nieuws

Trekkerafzet trekt in juli aan

Nieuwegein – In de maand juli zijn in Nederland 215 landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd, 13 meer dan in juli 2013.

In totaal zijn tot en met juli in 2014 1.808 machines afgeleverd en dat zijn er nog 35 minder dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van Fedecom.

Fedecom is de brancheorganisatie voor producenten en importeurs van machines. De afleveraantallen per merk worden met een jaar vertraging vrijgegeven. Uit de cijfers blijkt dat tot en met juli 2013 John Deere marktleider was met 418 afgeleverde machines. Dat waren er wel minder dan de 442 stuks die in 2012 werden bezorgd.

Nummer twee was New Holland met 326 machines, ook fors minder dan een jaar eerder, terwijl Fendt met 293 stuks ten opzichte van een jaar eerder nog het minste terrein weggaf. Het aantal afgeleverde compacttrekkers kwam in juli uit op 41. Dat is  fors meer dan het aantal van 24 dat in 2013 is opgetekend maar in lijn met de jaren ervoor.

Of registreer je om te kunnen reageren.