Mechanisatie

Nieuws laatste update:9 sep 2014

Michelin Ultraflexband voor aanhanger of mesttank

Michelin komt met een nieuwe lijn banden voor aanhangers en mesttanks: de Michelin CargoXBib 'High Flotation'.

Deze band vervangt binnen een jaar de hele huidige lijn CargoXbib-banden. Bijzonder aan de nieuwe band is de toepassing van de zogenoemde 'UltraFlex'-technologie (bekend van onder andere de Xeobib- / Axiobib-banden) waardoor deze band soepeler en tegelijk sterker is. Dankzij de soepele bouw is de band uitermate geschikt voor luchtdrukwisselsystemen en mag in het veld afgelaten worden tot een druk van 0,8 bar. De High Flotation is verkrijgbaar in de maten 600/55 R26.5, 710/50 R 26.5, 710/45 R22.5, 650/55 R30.5 en de grootste 750/60 R30.5.

Verder belooft Michelin dat deze band met een vernieuwd profiel aangekoekt modder en klei sneller lost en dat de band vooral vriendelijker is voor het land dankzij de afgeronde schouders van de band. De band is geschikt voor snelheden tot 65 km/u. De nieuwe banden worden niet duurder ten opzichte van de huidige CargoXbib-serie. Begin 2016 breidt Michelin de serie nog uit met kleinere zogenoemde 'Heavy Duty' CargoXBibs.

Of registreer je om te kunnen reageren.