Mechanisatie

Nieuws

Loods met landbouwvoertuigen in as gelegd

Heukelom - Een grote brand in het Brabantse Heukelom heeft zondagochtend een loods met landbouwvoertuigen verwoest. Niemand raakte gewond. Op het terrein worden ook geiten gehuisvest, maar de dieren bleven ongedeerd. Dat meldt de veiligheidsregio.

Het vuur brak rond 4.30 uur door nog onbekende oorzaak uit aan het Baaneind. De vlammenzee in de loods van 10 bij 20 meter werd met groot materieel bestreden. Het blussen werd bemoeilijkt doordat ter plekke geen watervoorziening was. Om die reden werd opgeschaald naar grote brand. "We hebben vrachtwagens met grote watertanks moeten inzetten. Ook hebben we een groot watertransport aangelegd: lange vulslangen waarmee we verder weg water konden pompen", aldus een woordvoerster van de veiligheidsregio.

De brandweer voorkwam dat het vuur oversloeg naar een andere loods. Rond 6.00 uur werd het sein brand meester gegeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.