Mechanisatie

Nieuws 1425 x bekeken

Lely perst continue rond

Maassluis - Lely introduceert een continue balenpers genaamd Lely Welger CB Concept. De variabele rondebalenpers kan zonder te stoppen een baal voorzien van netbinding en uitwerpen, terwijl de nieuwe baal al gevormd wordt.

Er zijn meer non-stop-persen maar Lely gebruikt een eigen techniek. In de pers loopt namelijk één brede en naadloze riem van 22 meter lang die zowel de voorperskamer als de achterste perskamer vormt. Twee grote schijven die de zijkant van de perskamer vormen geven de baal met een halve wenteling door naar achteren. De invoer met rotor en maximaal 17 messen is gelijk aan de bestaande persen van Lely/Welger. Capaciteit van de 7 ton wegende 3,5 meter hoge pers zou liggen op 110 tot 130 balen per uur. Lely heeft nog geen wikkelaar die deze snelheid kan bijhouden. Het prototype wordt de komende drie jaar doorontwikkeld tot deze marktrijp is. Op het moment zijn er vijf prototypes. Lely meldt ook dat het zich met deze ontwikkeling geheel zal richten op ronde balen en daarmee de ontwikkeling van vierkante grootpakpersen gaat stoppen.

Of registreer je om te kunnen reageren.