Mechanisatie

Nieuws 7 reacties

Franse tractorverkopen zakken verder weg

Parijs – De Franse verkopen van landbouw- en andere tractoren lijken steeds verder weg te zakken. In de maand augustus werd bijna 30 procent minder tractoren verkocht dan een jaar eerder, waarmee de daling over de eerste 8 maanden van 2014 nu op ruim 22 procent is uitgekomen.

De enige categorie die het nog goed doet, zijn kleinere tractoren voor wijn- en boomgaarden waarvan er tot nu toe dit jaar juist ruim 10 procent meer zijn verkocht. Dat meldt de organisatie van fabrikanten en importeurs van landbouwvoertuigen Axema in haar maandelijkse marktoverzicht.

Laatste reacties

 • farmerbn

  Jammer voor de veehouders want vorig jaar had je veel keus in jong gebruikte trekkers rond de 150 pk omdat de akkerbouwers die massaal inruilden. Misschien komen volgend jaar wel enkele jong gebruikte trekkers boven 250 pk op de markt als de graanprijzen blijven zakken.

 • cocoma

  Ik heb gehoord dat er minder of geen subsidie meer zit op de aanschaf van een nieuwe tractor, daarom zijn de verkopen lager.

 • pieter p

  >Is vrij simpel, het fiscale voordeel is afgenomen. Meneer Hollande heeft geld nodig

 • hansje

  Klopt pieter p er is geen fiscale voordeel meer,
  cocoma er heeft nooit subsidie op een aankoop van een trekker gezeten!

 • cocoma

  Hansje Ok fiscaal voordeel dan als je het geen subsidie wilt noemen.

 • farmerbn

  Het maakt niets uit in fiscaal voordeel als je investeert in schuur,trekker of computer. Er is niet alleen fiscaal voordeel bij aankoop trekker.

 • agri2

  De lage graanprijzen en slechte kwaliteit van het graan in grote delen van Frankrijk zullen we de belangrijkste verklaring zijn voor de inzakkende verkopen van trekkers.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.