Mechanisatie

Nieuws 10 reacties

Dewulf neemt Miedema over

Roeselare – De Belgische fabrikant van aardappel- en wortelrooiers Dewulf neemt de Nederlandse fabrikant Miedema over.

Dat kondigde Dewulf maandag aan. Miedema ontwikkelt en bouwt inschuurlijnen, kiepers, sorteer- en pootmachines onder de namen Miedema, Structural en Smart Solutions.

Door Miedema over te nemen kan Dewulf een volledig pakket aanbieden aan aardappeltelers, van begin tot eind van de productie. De twee bedrijven verwachten de overname uiterlijk eind dit jaar af te ronden. De vestiging van Miedema in het Friese Winsum blijft het centrum voor productie en ontwikkeling. Twee van de vier aandeelhouders van Miedema houden hun aandelen en blijven actief in het management in Winsum.

Synergie wordt vooral gehaald in verkoop, marketing en inkoop. De overname komt voort uit de wens van beide partijen om sterk in de markt te staan en wordt niet ingegeven door een slechte positie van een van beide. Miedema telt 111 medewerkers, Familiebedrijf Dewulf bouwt met 150 medewerkers jaarlijks driehonderd rooiers in het Belgische Roeselare en Brasov in Roemenië.

Laatste reacties

 • koestal

  De Fransen en de Belgen nemen de hele landbouwmechanisatie van Nederland over

 • agratax2

  @koestal. Deze actie bevestigt onze handelsgeest. Verkopen wat je verkopen kunt om daarna het risico van een productie bedrijf aan anderen te laten. Ik mag hopen dat deze overname beter uitpakt dan de vorming van NETAGCO toen ter tijd. Toen ging ook over complete lijnen leveren en produceren binnen een en hetzelfde handelsbedrijf. Dikke verhalen in de pers maar na enkele jaren weer dikke verhalen in de pers, maar minder hoera en meer in de geest van Ten Grave dragen van Netagco. Ieder die nog kon moest weer op eigen benen staan en zelf verkopen. Terug bij af en nu weer proberen.

 • pinkeltje

  Dewulf is een particulier bedrijf net als AVR, destijds ook onderdeel van Netagco. Netagco was meer van het type beursgenoteerde bedrijven. Ik zou me dus nog maar niet teveel zorgen maken over een scenario als destijds bij Netagco. Denk dat de familie Decramer zich er wel mee zal redden. Hoewel succes natuurlijk nooit op voorhand verzekerd is.

 • info36

  Handelsgeest? Nederland heeft de laatste tientallen jaren juist veel topbedrijven onnodig in de uitverkoop gedaan. Kijk maar naar Hoogovens, de K.L.M. enz. Allemaal in buitenlandse handen en die draaien er goed mee. Nederland heeft het nakijken. Het Nederlandse volk is niet bepaald een volk dat trots is op zijn eigen land getuige de puinhoop die er de laatste 30 jaar van gemaakt is. Overigens is Miedema geen topbedrijf maar een bedrijf dat altijd getobt heeft.Financieel dan.

 • pinkeltje

  Hoezo puinhoop? Een van de rijkste landen ter wereld.

 • new kids

  Volgens mij gebruiken ze bij de Wulf grondlak op ALLE onderdelen als eerste verflaag na dat de machines gestraald zijn. Kunnen ze bij Miedema nog wat van leren! Als het maar groen is zullen we maar denken!

 • somporn

  Pinkeltje,
  Hoezo puinhoop? Een van de rijkste landen ter wereld.
  Waar voedsel banken nodig zijn voor de NL en gelukzoekers alles gratis krijgen.De honing is voor de elite en jan met de pet kan verrekken.

 • marc47

  Dewulf is een kapitaalkrachtig bedrijf met grote omzet die hun machines zelf bouwen,75% is export buiten EU. Fam. Decraemer-Dewulf trekt hard aan hetzelfde touw. 15% van het personeel zit in de ontwikkeling van nieuwe duurzame machines.... AVR is een assamblage bedrijf (toevallig op hetzelfde industrieterrein gevestigd).

 • info36

  Pinkeltje komt nooit in de grote steden volgens mij en dan niet alleen in de centra. Dan snap je wel wat ik bedoel.

 • pinkeltje

  Dewulf is ook altijd erg goed geweest in het verkopen van machines en ze dan niet kunnen leveren.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.