Mechanisatie

Nieuws

Nieuwe John Deere X8-serie hakselaar

Moline - John Deere vernieuwt haar zelfrijdende hakselaars met de komst van de nieuwe 8000-serie. Tijdens de hele ontwikkeling ook wel X8-serie genoemd. De nieuwe serie omvat zes nieuwe modellen (8100 tot 8600) met motorvermogen van 375 tot 616 pk.

Behalve de kleur, lijkt de nieuwe serie in geen enkel opzicht meer op de huidige serie. John Deere vernieuwde alles: van de cabine tot de invoer, de pijp, de aandrijflijn en voorbanden ter grootte van 2,15 meter passen eronder. Er worden twee hakseltrommels leverbaar, van 65 en 82 cm breed. Het complete verhaal met alle details, afmetingen en ervaringen, leest u in de oktober-uitgave van Trekker.

De nieuwe serie introduceert John Deere dit najaar nog in Europa, maar de Amerikaanse website meldt al het nieuws al, waaronder ook nieuwe kniktrekkers met geveerde vooras. In november toont John Deere de eerste typen in de Benelux, pas in 2015 zullen de eerste in de Benelux ingezet worden.

In Engeland introduceerde John Deere deze 'making off'-film van de nieuwe hakselaarserie.

Of registreer je om te kunnen reageren.