Mechanisatie

Nieuws 1 reactie

Fransen kopen minder trekkers

Parijs – Franse boeren kopen aanzienlijk minder nieuwe trekkers dan vorig jaar. In de maand mei werden bijna 30 procent minder standaardtrekkers op kenteken gezet, waarmee de daling over de eerste vijf maanden van dit jaar op een kleine 22 procent uitkomt.

Bij de meestal kleinere tractoren voor werk in wijn- en boomgaarden, die maar een klein deel van de markt voor hun rekening nemen, is nog wel sprake van een toename met 11 procent over de periode januari tot en met mei. De cijfers staan in het maandoverzicht van de organisatie van fabrikanten en importeurs van landbouwmechanisatie Axema.

Eén reactie

  • farmerbn

    Volgens mij was vorig jaar een topjaar en wordt dit jaar een gemiddld jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.