Mechanisatie

Nieuws 2161 x bekeken 8 reacties

Machinefabrikanten vrezen gevolgen sancties Rusland

Duitse machinefabrikanten zien de voortekenen van een handelsoorlog tussen de EU en Rusland met lede ogen aan. Lemken waarschuwt voor de gevolgen die eventuele handelssancties gaan veroorzaken.

Het bedrijf merkt dat de onrust nu al leidt tot een terugloop van de Russische orderintake, die zo'n 20 tot 25 procent lager ligt dan een jaar eerder.

Dat zegt het bedrijf bij monde van directeur Anthony van der Ley  in het Duitse actualiteitenprogramma ZDF's Tagesthemen. Lemken haalde in 2013 een omzet van 40 miljoen euro uit Rusland, op een totaalomzet van 360 miljoen euro. Het Duitse familiebedrijf heeft bovendien geïnvesteerd in een eigen assemblagefabriek in Rusland. Zonder concrete sancties leidt alleen al de onrust nu tot een 20 tot 25 procent lagere orderintake. Het bedrijf maakt zich, samen met andere Duitse fabrikanten, dan ook grote zorgen over de politieke ontwikkelingen.

Annuleringen

"Russische klanten zijn zeer voorzichtig geworden door alle onrust. De eerste annuleringen van Russische orders hebben we al moeten noteren." Waarschuwt van der Ley. Het bedrijf bekijkt de ontwikkelingen met groeiende zorg en heeft dagelijks contact met de Russische vestiging. "Wat kunnen we nog met machines die in Rusland staan als daadwerkelijk de grenzen dicht zouden gaan." Vraagt van der Ley zich hardop af.​

Foto

 • Machinefabrikanten vrezen gevolgen sancties Rusland

Laatste reacties

 • ed12345

  Was het spreekwoord niet zoiets als zachte geneesheren maken stinkende wonden .Ik denk als we nu niet onze tanden laten zien worden we gebeten in de toekomst

 • Mels

  ed12345,zit jij daar mee? Wie niet horen(ingrijpen)wil moet maar voelen. Als Poetin meent de halve EU weer te moeten annexeren dan kan ie wat mij betreft zijn gang gaan. De meeste recent bij de EU gekomen landen kunnen we eenvoudig onder de opvreters scharen en niet onder de landen die van toegevoegde waarden zijn binnen diezelfde EU. Het blijkt namelijk dat EU geld daar niet of niet goed besteed wordt/in de zakken van de verkeerden valt. Goh wat een nieuws om dat te lezen. Ieder weldenkend mens wist dat allang.

 • ed12345

  Mels wij zitten heel vaak op de zelfde lijn ,maar deze keer niet Ik ben het met je eens dat b.v. Griekenland en pakweg hongarije zich niet echt goed redden maar b.v. de 3 baltische staten en polen en tsjechie,slovakije doen volgens mij goed hun best ,toen er naar Irak gegaan moest worden (of was het Afganistan) was o.a Polen direct berijd om met de NATO mee te gaan en hadden het echt niet zo breed

 • Mels

  Ik deel je visie wel hoor ED,alleen weet ik door gesprekken met Poolse medewerkers hier in NL dat juist in de nieuwe EU landen heel veel geld niet goed besteed wordt en daarom vraag ik me af wat deze landen dan ook bij de EU doen. Is het omdat de hoge ambtenaren een GROOT EU willen,waarschijnlijk ook maar meer denk ik aan de landen zelf en dan vooral de regeringen daar die zich links of rechtsom weten te verrijken met,eigenlijk,ons zuur verdiende geld. De grootste betalers aan de EU financieren de minder draagkrachtigen. Dit is geen probleem zolang het geld besteed wordt waar het nodig is en het de economie op gang houd/helpt en de betalende landen hun geld door investeringen uit de ontvangende landen weer terug zien. Helaas is dit niet zo.

 • agratax2

  Meis. Het niet goed besteden van europese gelden door de nieuwe EU landen is voor jouw een reden om ze weer cadeau te doen aan Rusland en terug te keren naar de Koude Oorlog. Die Koude Oorlog kun je vergeten, als wij Poetin de grenzen terug geven van voor 1990 dan zal hij niet stoppen, want hij heeft onze industrie en ons nodig om zich nog verder te verrijken. Het wordt hetzelfde verhaal als wat hij nu verkondigd over Oekrane. 'Ik splits Oekraine niet'. Nu is heel West Europa in een stemming van 'We hoeven niets te doen het blijft hierbij'. Poetin heeft heus niet gezegd;'Ik wil de Oekraine niet meer en laat het hierbij'. Het wordt de hoogste tijd dat wij ons eens gaan verplaatsen in de denkwereld van Poetin en zijn kleine kring vertrouwelingen. Iedere boxer die zich niet kan/verplaatsen in zijn tegenstander, zal de wedsrijd verliezen. En wij zijn de verliezer omdat wij alleen maar uit onze eigen wereld kunnen/willen denken en handelen. Poetin doet dit niet, hij weet hoe wij denken en handelen en wat voor ons de mest belangrijke dingen zijn. GELD het nieuwe geloof (reeds vanaf de Middeleeuwen).

 • marco-vdb

  Het zijn me wel de historicie aan het woord hier. Bij het opsplitsen van de SU is er door de NAVO beloofd dat de NAVO geen van de landen van de voormalige SU en het Warshau-pact zou opnemen. Daar is het meteen mis gegaan. Inmiddels is de NAVO tot aan de Russische grens uitgebreid. In plaats van goede samenwerking na te streven, plaatst de NAVO een raketschild in PL / CZ. Daar worden de Russen een beetje nerveus van, begrijpelijk. I.p.v. naar de kolder van Timmermans te luisteren met zijn PvdA propaganda apparaat op NED 1,2,3 moeten we eens nadenken over onze eigen belangen. Rusland is, en wordt een erg belangrijke handelspartner voor NL en EU. USA is alleen maar uit op wereldheerschappij en kan daar een (economisch) sterk Rusland niet bij gebruiken. Economisch zijn ze weinig afhankelijk van de Russen in tegenstelling tot EU. En wij maar weer naar Washintons poppen dansen...

 • Ties S

  Brussel, de EU en 'onze' eurofiele leiders zetten één van de grootste klanten van de Agrarische sector buiten de 'winkel'... het is beter en verstandiger om Rusland als klant tevreden te houden en Brussel op 22 Mei de wacht aan te zeggen... we kunnen beter vandaag als NL uit die geldverslindende EU stappen... en op hooguit EER niveau zoals Zwitserland, Zweden Denemarken en UK verder gaan.....

 • ed12345

  Marco ik ben heus geen All Pro American Maar een beetje respect voor de USA kan wel, zonder hun hadden we waarschijnlijk nu Duits geproken ook de de oude USSR heeft de overwinning op Nazi duitsland voor een groot deel aan de ontelbare leveringen van oorlogsmateriaal uit vooral de USA(die ze niet terug betaald hebben) te danken en zonder de Marshall hulp had west Europa nooit die snelle opbouw gehad .Kijk maar naar Oost duitsland toen de Muur viel ,wat daar te zien was deed mij denken aan west duitsland uit de 50er jaren Toegegeven dat vooral de invasie in Irak door zoon Bush om de fout van vader Bush te reparen geen goed idee was Ik ben blij dat de USA zo'n sterk leger en vloot heeft .Het spreekwoord Als de vrede je lief is berijd je voor op de oorlog : hebben veel west europese landen vergeten

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.