Mechanisatie

Nieuws

Hybride MultiToolTrac van Nederlands fabrikaat

In de Utrechtse Jaarbeurs is deze MultiToolTrac voorgesteld door de Osse Equipment Manufacturing Group.

Het ontwerp van de MultiToolTrac heette eerder Almobiel en is nu een prototype en zal dit seizoen in de praktijk gaan draaien. De vierwielgestuurde en aangedreven werktuigdrager heeft naast een generator voor elektrische aandrijving een 140 kW (185 pk) Steyr dieselmotor. Deze is licht van bouw en hoogtoerig. Er zijn zowel voorop, in het midden als achter werktuigen aan te bouwen. De fronthef komt van Zuidberg. De fabrikant bouwde zelf de midden- en achterhef bouwde

De Claas-cabine is over de gehele lengte van het frame verschuifbaar waardoor twee laadvloerposities ontstaan. De spoorbreedte is voor transport en beddenteelt verstelbaar van 2,25 tot 3,25 meter. De werktuigendragen heeft een wielbasis van 5,5 meter en een laadvermogen van 5 ton. De Osse Equipment Manufacturing Group bestaat uit een drietal bedrijven; Machinefabriek Boessenkool, Wissels Techniek en Van Ham Organisatie & Advies. Zij ontwikkelden de MultiToolTrac op aanvraag van een kleine groep akkerbouwers.

Of registreer je om te kunnen reageren.