MechanisatieNieuws

Valtra haalt kniktrekker uit ijskast

Suolahti – Valtra haalt het concept van de kniktrekker voor voorladerwerk weer uit de kast. In een verbeterde vorm. In 1999 introduceerde toen nog Valtra Valmet de X. Valtra haalde na de overname door Agco de X uit het programma. Nu gaat Valtra een verbeterde versie op de markt brengen, onder de naam XN.

De X was een kniktrekker met vaste vooras. Homologatie stond destijds een dubbele besturing niet toe. Bij de nieuwe XN speelt dit probleem niet meer. Die heeft niet alleen een knikkend frame, maar ook voorwielbesturing. Dit geeft de trekker niet alleen een nog betere wendbaarheid, maar maakt zelfs hondengang mogelijk. Dit kan heel handig zijn, bijvoorbeeld bij het voer wegschuiven bij een voerhek of bij schuifwerk langs een muur.

De knikbesturing is mogelijk op de viercilindermodellen N123, N143 en N163 Direct. De trekkers zijn 60 cm langer dan de standaard uitvoeringen en 300 kilo zwaarder. De gewichtsverdeling is 45 procent op de vooras en 55 procent op de achteras. Ze komen naar verwachting tegen het eind van dit jaar op de markt.

Beheer
WP Admin