Mechanisatie

Nieuws 1039 x bekeken

Omzet Amazone groeit met 12 procent

Hasbergen-Gaste - Landbouwmechanisatiebedrijf Amazone heeft in 2013 de omzet met 12 procent, ofwel 45 miljoen euro verbeterd naar 515 miljoen euro.

De Duitse fabrikant haalde daarvan 80 procent op de buitenlandse markten met als belangrijkste Frankrijk, Rusland, Polen, Groot-Brittannië en de Scandinavische landen. Groeimarkten zijn de Baltische landen, Spanje en Roemenië.

Bovengemiddeld positief ontwikkelde zich de afzet bij de gewasbeschermingsapparatuur, maar groei werd ook geboekt in de bemestingstechniek, grondbewerking en zaaitechniek. De marktontwikkeling in het lopende jaar duidt voor de mechanisatiesector als geheel volgens Amazone niet zonder meer op een voortzetting van de positieve ontwikkeling, maar voor zichzelf ziet het bedrijf desondanks goede kansen, met name door de lancering van innovatieve producten en ontsluiting van nieuwe markten, waaronder Afrika en China. Winstcijfers maakt het bedrijf niet bekend.

Of registreer je om te kunnen reageren.