Mechanisatie

Nieuws 10453 x bekeken 1 reactie

Directeuren weg bij Mechan Groep

Steenwijk - Gerard Zweers van Valtra-importeur Agritech gaat voor zich zelf beginnen, met onder meer de import van Agricola groentezaaimachines. Dit importschap nam hij mee van Agritech. Hij werd opgevolgd door Dick Melessen, die het directeurschap zou combineren met de directie van De Vor, de noordelijke Fendt importeur. Korte tijd later maakte Melessen echter ook zijn vertrek uit de Mechan Groep bekend. Wat Melessen gaat doen is nog niet bekend.

Er staan meer veranderingen op stapel in de Mechan Groep. Zo staat het bedrijfspand van Agritech in Steenwijk te huur. Waar Agritech naar toe gaat wil de groep nog niet bekend maken. Ook op personeel vlak verandert er meer in de Mechan Groep. Directeur Dick Bruil treedt eind maart terug. Ray Uiterwaal, afkomstig uit de Pon Groep, volgt hem op.

De veranderingen binnen de Mechan Groep voeden geruchten dat er grote veranderingen op stapel staan rond de import van Agco producten (Fendt, Massey Ferguson, Valtra). De Mechan Groep wil hier op dit moment geen andere uitspraken over doen, dan dat de relatie tussen Agco en de Mechan Groep niet ter discussie staat. De Zweegers Beheer Groep, eigenaar van de Mechan Groep, kende in 2011 en 2012 financiële problemen door de slechte gang van zaken in de zakelijke onroerend goed markt en enkele noodzakelijke herfinancieringen. De situatie in de vastgoedmarkt heeft zich sindsdien nauwelijks verbeterd.

Ook bij de zuidelijke Fendt importeur waren er recentelijk veranderingen. Abemec is overgenomen door Agrimec, een samenwerking van Agrifirm en Baywa. Baywa is een sterke Duitse coöperatie en op zoek naar groei. De totale omzet van Baywa is hoger dan de omzet van Agco.

Eén reactie

  • ed12345

    Die grote fabrikanten kan vaak de relatie ,importeur,dealer ,klant die vaak gedurende tietallen jaren is opgebouwd ,helemaal niets schelen .Kijk maar naar Louis Nagel en Gaspard (Deutz importeur voor Belgie)
    Of het zelf doen en minder maar grotere dealers ,beter is? De tijd zal het leren .Niet alleen zijn de dealers groter geworden hun rekeningen zijn dat ook

Of registreer je om te kunnen reageren.