Mechanisatie

Nieuws laatste update:8 dec 2014

Vicon komt met non-stop perswikkelcombi

Vicon komt ook met een non-stop-pers: de FastBale. Het is een non-stop perswikkelcombinatie waarbij een voorkamer is geïntegreerd met een perskamer én wikkelaar.

De pers heeft twee perskamers in serie, waarbij een aantal persrollen gedeeld worden. In de voorkamer wordt twee derde van de baal gemaakt. Zodra de baal zijn ingestelde dichtheid heeft, gaat de gewasinvoer naar de hoofdperskamer om door te kunnen persen. Dan opent de voorkamer en beweegt de voorgevormde baal naar de hoofdperskamer waar de baal zijn maximale diameter van 1,25 meter bereikt. Als de baal op maat is gaat de gewasinvoer weer terug naar de voorkamer. Als laatste wordt het net om de baal gevoerd en opent de klep om de baal op de wikkeltafel te leiden. Voor de baaloverdracht is er een wikkelframe met een hefconstructie om de baal makkelijker op te vangen. Dan heft de wikkeltafel weer zodat de twee satellietarmen de baal wikkelen in een verticaal vlak. Zodra de baal gewikkeld is, gaat de wikkelaar omlaag, scharniert de achterste rol van de wikkeltafel omhoog en de baal afgelegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.