Mechanisatie

Nieuws 2 reacties

Meer trekkers afgeleverd in oktober

Nieuwegein – In oktober zijn in Nederland 231 landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd, acht minder dan in de corresponderende maand een jaar eerder. De afzet komt tot en met oktober met op 2.375 stuks bijna 5 procent lager uit dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van Fedecom, de brancheorganisatie voor producenten en importeurs van landbouwmachines.

Het verschil met 2012 is 13 procent. In oktober werden 55 compacttrekkers afgeleverd tegen 38 een jaar eerder en 34 in 2012. Tot en met oktober blijft het totaal van 460 nog wel duidelijk achter bij de 509 stuks die in 2013 hun weg naar de klant vonden.
De marktaandelen worden met een jaar vertraging bekendgemaakt. Als gekeken wordt naar de landbouw- en smalspoortrekkers, was John Deere in 2013 tot en met oktober het grootste merk, met 589 afgeleverde machines. New Holland volgt met 453 machines terwijl 354 Fendt's, 247 Massey Ferguson's en 235 Case-trekkers werden uitgeleverd.
Op concernniveau is John Deere niet de grootste. CNH Industrial komt met New Holland, Case-IH en Steyr op 735 machines. Agco komt met de merken Fendt, Massey Ferguson en Valtra op 699 machines. Het enige merk dat ten opzichte van 2012 in 2013 groei boekte is het Japanse Kubota, dat een sprong maakte van 24 naar 43 trekkers.

Laatste reacties

  • koles

    Vergeleken met wat zijn meer trekkers afgeleverd? Niet met oktober 2013 volgens het artikel. Graag wel een goede kop of een goed artikel, liefst beide. Niet alleen een persbericht half overtypen.

  • koestal

    verkooppraatje

Of registreer je om te kunnen reageren.