Mechanisatie

Nieuws 3555 x bekeken laatste update:6 jan 2015

Greve blijft Miedema-dealer

Leeuwarden - Greve, met vestigingen in Emmeloord, Dronten en Zeewolde, blijft (vooralsnog) Miedema-dealer in Flevoland. Dit is de uitspraak in een kort geding dat Greve heeft aangespannen tegen Miedema.

De fabrikant van pootmachines, inschuurlijnen en kipwagens heeft na de overname door Dewulf het dealernetwerk gereorganiseerd. Een van de gevolgen was dat Greve het Miedema-dealerschap kwijtraakte. De rechtbank Noord Nederland heeft nu bepaald dat Greve in 2015 Miedema kan blijven verkopen. In een reactie laat Greve-eigenaar Ton Blankvoort weten blij te zijn met de uitspraak. "Het is vreemd dat we als dealers niet de kans hebben gekregen een bedrijfsplan te presenteren. Het lijkt er op dat dit een overhaaste actie is geweest van Dewulf-Miedema, wellicht als gevolg van onervarenheid met dergelijke grote reorganisaties." Hij geeft aan op korte termijn op zoek te gaan naar alternatieven, maar is blij zijn klanten nog de Miedema-producten aan te kunnen bieden. Miedema laat op zijn website weten zich nog te beraden op verdere stappen, omdat de rechter zijn beslissing nog niet heeft gemotiveerd. Dat zal binnen twee weken gebeuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.