Mechanisatie

Nieuws

Drijfmest uitrijden met Terradisc

Soumagne (B) - Het Belgische Joskin presenteert de Terradisc-schijvenbemester. Hij is er met werkbreedtes van 4 tot 6 meter. De machine heeft 32 tot 48 schijven van 51 cm doorsnee, in twee rijen. De Terradisc is volledig gegalvaniseerd.

De eerste rij schijven snijdt de grond open. De Terradisc deponeert drijfmest via  injectieleidingen tussen de schijven van de eerste rij in de ontstane openingen. De tweede rij schijven is in tegengestelde richting geplaatst, en brengt weer grond op de ingebrachte mest. De machine levert het oppervlak netjes vlak af.

Joskin monteert de schijven individueel op een as met een kunststof lager. Ze kunnen daardoor lichtjes naar boven verschuiven om obstakels te vermijden. De voordelen: snelle en efficiënte injectie van drijfmest tot 18 cm diep (in stappen instelbaar), een tegelijk kwalitatief goed stoppelploegwerk. De chauffeur kan op hoge snelheid werken. De machine is bovendien compact, met een voordelige ligging van het zwaartepunt.

De Terradisc is verkrijgbaar voor de Joskin-mesttanks Quadra, X-Trem, Volumetra, Euroliner en Vacu-Cargo. Meer info op de site van Joskin, of bezoek hun open dagen van 3 t/m 8 januari 2015.

Of registreer je om te kunnen reageren.