Mechanisatie

Nieuws 1 reactie

'Fusie Miedema en Dewulf eind dit jaar rond'

Winsum/Roeselare – De fusie van de Nederlandse machinebouwer Miedema en het Belgische Dewulf wordt dit jaar afgerond. Het fusiebedrijf wordt de tweede producent in de wereld van machines voor de aardappel- en groentesector, melden de bedrijven.

De fusie werd in september aangekondigd. Dewulf produceert aardappel- en wortelrooiers en is gevestigd in het Belgische Roeselare. Miedema ontwikkelt en bouwt in het Friese Winsum inschuurlijnen, kiepers, sorteer- en pootmachines onder de namen Miedema, Structural en Smart Solutions.

De bedrijven willen een volledig pakket machines aanbieden aan aardappeltelers. De bedrijven zien hier kansen omdat de aardappelproductie in de wereld toeneemt. Bovendien stelt de aardappelindustrie steeds hogere kwaliteitseisen. Dewulf en Miedema werken aan nieuwe machines, zegt Hendrik Decramer, onderzoeks- en ontwikkelingsmanager bij Dewulf. "Wij maken de complexiteit van geavanceerde technieken toegankelijk met slimme machines die comfortabel zijn in het gebruik."

Dewulf en Miedema gaan zich als één partij presenteren, meldt directeur van Miedema Guido Mangnus. "Miedema draagt voortaan de kleurstelling van Dewulf. We presenteren de aangepaste huisstijl op de Interpom-beurs."

Eén reactie

  • marc47

    In Nederland noemen ze dit fusie, wij zeggen gewoon dat Dewulf Miedema heeft overgenomen. Wordt Belgie dan toch het aardappelland??

Of registreer je om te kunnen reageren.