Mechanisatie

Nieuws 2997 x bekeken 8 reacties

John Deere lanceert kniktrekker met voorasvering

Mannheim - John Deere lanceert een nieuwe 9R serie kniktrekkers. Naast emissiearme motoren zijn een geveerde vooras en een rupsversie opvallende vernieuwingen.

Onder de naam 'HydraCushionSuspension' brengt John Deere de speciaal voor zijn 9R-serie kniktrekkers ontwikkelde voorasvering op de markt. De combinatie van voorasvering met een kniktrekker levert geen enkel ander merk, volgens de fabrikant. De vering is niet alleen ontwikkeld voor een beter rijcomfort. Het hydraulisch veersysteem moet ook het zogenoemde springen of hobbelen in het veld voorkomen, wanneer onder bepaalde omstandigheden het maximale trekvermogen wordt gevraagd. Tevens kunnen de kniktrekkers op wens worden uitgevoerd met door John Deere nieuw ontworpen rupsonderstellen, die rechtstreeks aan de assen worden gemonteerd.

De kniktrekkers krijgen de nieuwste John Deere motoren met 13,5 liter inhoud voorzien van onder andere AbBlue-injectie om te voldoen aan de strenge Stage IV-emissienormen. Het topmodel echter heeft een Cummins-dieselmotor met 15 liter inhoud, goed voor een maximaal vermogen van 617 pk. Alle knikkers krijgen de verbeterde E18 PowerShift transmissie en is van het hydrauliek de opbrengst verhoogd tot 435 l/min.

Laatste reacties

 • agri2

  Eindelijk voorasvering op een kniktrekker, nu zullen ze heel wat Nederlandse boeren over de streep halen om er één aan te schaffen.

 • marc47

  werd tijd, mee da gespring altijd.

 • boerke brabant

  kun je die ook uitschakelen voor als je de voorlader er aan hebt hangen ?

 • l coumans

  boerke brabant ik denk niet dat je je voorlader er lang op zult houden met zoveel brute kracht (greenpower)

 • janford

  cummins-powerrr

 • Mels

  Cummins in een Deere is niet vreemd maar een goede keus. Eerder koos Deere ook al voor Cummins in de kniktrekkers en daarna in hakselaars. Waarom voor die paar kniktrekkers die er gebouwd worden zelf een motor ontwikkelen als er (zeer) goede motoren op de markt zijn.

 • jakobisx

  cummins zit ook in de grote daffen in australie , ikwerk graag met cummins

 • Mels

  Jakobisx, Heeft dat te maken met de onderdelenvoorziening aldaar? Meerdere merken gebruiken Cummins of Caterpillar. Die kun je misschien met een bahco en een ijzerdraadje repareren in de bush bush.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.