Mechanisatie

Nieuws 1898 x bekeken

Britse trekker mag harder rijden

Londen – Britse trekkers mogen vanaf maart maximaal 40 kilometer per uur gaan rijden, een kwart meer dan de huidige maximum snelheid van 32 kilometer (20 mijl) per uur.

Bovendien wordt het maximum toelaatbaar gewicht van de combinatie verhoogd van 24,39 ton naar 31 ton waarbij het gewicht van de aanhangwagen wel beperkt blijft tot 18,29 ton.

Dat heeft staatssecretaris voor transport Calire Perry meegedeeld. Volgens Perry hebben de boeren nu lang genoeg moeten lijden onder verouderde regels. Bovendien komen de Britse voorschriften straks meer overeen met die in andere landen. De National Farmers Union noemt de aankondiging een stap in de goede richting maar wil wel dat de regering de regels nog verder oprekt. Vice-voorzitter Guy Smith: ''Veel mensen die de laatste tijd achter een met slakkengang voortzeulende trekker hebben gezeten, zullen het eens zijn geweest met onze oproep om de snelheid op te voeren. Maar dat de beperking op de aanhangwagen blijft, betekent dat veel van die wagens nog altijd niet tot hun maximum capaciteit gebruikt kunnen worden.'' Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.