Mechanisatie

Nieuws 2327 x bekeken

Abemec verzorgt T-rijbewijs

Het CBR heeft de hoofdvestiging van Abemec in Veghel goedgekeurd als locatie voor rij-instructie en examenafname. Het is daarmee de eerste in Nederland.

Net als bij alle overige rijbewijzen is de opleiding voor het T-rijbewijs een zaak voor de vrije markt. Iedereen die aan de gestelde eisen voldoet, een trekker met dubbele bediening en een gekwalificeerde instructeur, kan opleiden voor het rijbewijs.

Naast dus Abemec zullen dat ook de AOC's zijn, die dit kunnen opnemen in hun reguliere lesprogramma. In de loop van volgend jaar zullen de trekker-rijinstructeurs hun WRM-T-certificaat kunnen halen. De examens worden afgenomen door CBR-examinatoren.

Abemec zal in eerste instantie de rijinstructie laten verzorgen door CBR erkende instructeurs. Zodra er een opleiding beschikbaar is voor instructeur rijbewijs-T, laat Abemec eigen werknemers opleiden. De praktijklessen zullen bij Abemec plaatsvinden in een aangepaste Fendt 513 Vario. De lestrekker werd door het CBR goedgekeurd om te gebruiken voor het T-rijbewijs. Op ATH toonde het CBR al een speciaal geprepareerde Massey Ferguson lestrekker.

Of registreer je om te kunnen reageren.