Mechanisatie

Nieuws 2 reacties

Stabiele verdichtingswals van Kemp

Houten - Kemp Machines in Houten heeft een verdichtingswals gebouwd waarmee rijkuilen eenvoudig en stabiel langs de kanten zijn aan te drukken.

In plaats van een sideshift waarbij het gewicht aan een kant van de trekker hangt, schuift het frame 60 cm naar beide zijden in de breedte. Dit geeft meer stabiliteit. De wals schuift zo naar beide zijden uit voor een werkbreedte van 250 cm tot maximaal 410 cm. Op de smalste stand drukt de wals over de gehele breedte aan. In de breedste stand drukken de wielen van de trekker de kuil aan in de open delen van de wals.

De wals bestaat uit drie kokers met gewelfde ringen en een diameter van 90 cm. Het totaal gewicht van de wals is 2.000 kilo. De kokers zijn te vullen met water voor een extra gewicht van totaal 500 kilo. Ook bovenop het frame zijn extra ballastgewichten te plaatsen.

Laatste reacties

  • wg

    wordt niks

  • Jan-Zonderland

    Twijfelachtig...................

Of registreer je om te kunnen reageren.