Mechanisatie

Nieuws 4030 x bekeken 22 reacties

New Holland verkocht ook meeste trekkers in 2012

New Holland verkocht in 2012 wederom de meeste trekkers met 744 stuks. Importeursvereniging Fedecom maakt deze cijfers met een jaar vertraging bekend vanwege de mededingingsautoriteiten.

Omdat New Holland 106 trekkers minder verkocht dan in 2011 en John Deere iets groeide, naderde dit merk in 2012, maar bleef tweede met 676 trekkers. Daarna volgt Fendt (426 trekkers) Case IH/Steyr volgde met 345 trekkers en Massey Ferguson met 329 trekkers. Duidelijke groei kwam er van Deutz Fahr die met 264 trekkers 68 stuks meer verkocht dan in 2011. Ook is het totaal aantal trekkers dat in 2013 werd verkocht bekend gemaakt: met 3.124 zijn dat zo'n 170 trekkers minder dan in 2012.

Laatste reacties

 • HJ O R

  Hoeveel zijn er dat bij NH ter vervanging ivm garantie?

 • janford

  @fendt615 ja ik weet dat het bij fendt hopeloos is met het vervangen van vario's en dat je eigenlijk teleurgesteld bent met je veel te dure fendt ( maar dat geven de arrogante fendt boeren toch niet toe) maar dan moet je niet denken dat een goedkopere NH nog slechter is dan een fendt

 • BO(skabout)ER

  vario's vervangen is goedkoper als het vervangen van een versnellingsbak.

  Verder is het arrogantie ten top om te denken dan NH beter zou zijn als Fendt. Prijstechnisch is een ander verhaal.

 • janenminie1

  onbegrijpelijk dat bij de autoverkoop de cijfers wel direct bekend gemaakt mogen worden en bij trekkers niet ,waar bemoeit de NMA zich eigenlijk mee.

 • slatan

  Doe mij daarom maar een Claas......haha!

 • boerke brabant

  ze hebben de renault niet voor niets groen gespoten, valt die niet zo op in het veld als die stil staat...

 • new holland 6030

  t is blauw met wit waar pit in zit

 • slatan

  Daarom is een Fendt donkergroen zeg maar? Boerke?

 • ed12345

  Het is net als met appels de groenen komen het eerst maar als je eenmaal een rode geproeft hebt zijn die groenen niet meer te eten

 • Hannus

  Welke rooie bedoel je dan? Een rood geverfde Ford(Case-IH), of een MF met de Fendt-Vario transmissie aan boord?

 • johndeere6910forever

  Ik hou het wel bij een groen gele haha dat zijn de echte wel jammer dat die cijfers wel laat zijn had in de trekker pas al wat anders gelezen

 • Nuffield

  Die rooie kan ook Valtra zijn,dat is kwaliteit ten top hoor ik vaak zeggen.

 • ed12345

  Helemaal geen afleiding manouvres Red is IH red

 • hansvanleeuwen123

  vreemd verhaal ik lees overal dat jd na 11 maanden aan kop stond .hoe kan het in een maand zo veranderen?

 • Nuffield

  Ik snap niet waar om ze elkaar een beetje zitten te jennen,in de grotere tractoren New Holland,Claas en Case zitten FTP motoren in oftewel Fiat waar veel tractor fanaten vroeger niet tegen aan wouwen plassen en waar veel gebruikers nu super tevreden over zijn,en in Fendt en Massey Ferguson zitten Sissu motoren,en Deutz gaat bij Mercedes winkeln met die nieuwe boven de 400 pk,alleen John Deere heeft motoren van eigen fabricaat, je ziet ze wel eens op You Tube met GM diesel, deze noemen ze ook wel Detroit diesel,maar dan gaat om oudere tractoren,een tractor die vroeger als onverwoestbaar bekekend stond was de Bolinder-Munktell 350 ik heb er vroeger zelf mee gewerkt, en ik heb hem nu als oldtimer,en Nuffields werd vroeger ook 12500 tot 15000 uur mee gedraaid mits met goed onderhoud. M V G.

 • new holland 6030

  IH is tegenwoordig een New Holland in het rood

 • jordi 1455

  Case IH is niet meer de kwaliteit wat het was, hoger brandstofverbruik, krappe cabines op kleinere modellen. Doe mij maar een oudere 1056XL, 845XL of een ander Case IH model uit die periode, Beter dan die rode New Holland's.

 • ed12345

  Nuffield de Detroit motoren kwamen in andere merken ook voor Oliver heeft ze ook gebruikt Allis Chalmer had ze ooit in de rupstrekker .het waren 2 tackt diesels je kwam ze hier in noord America overall tegen in vrachtwagens in Nederland had de FTF detroits,in de bosbouw, wegenbouw agregaten, achter op koelwagons, binnenvaartschepen ook in Holland werden ze daarvoor gebruikt ze zijn er ook van 2cyl tot V12
  Doordat het 2tact,zijn maken ze erg veel herrie
  Leuk te lezen dat u nog een Nuffield heeft ,welk model?
  Ik heb nog een 1042 maar daar moet de achterbrug en koppeling nog van los

 • Nuffield

  ed12345,Ik heb een Nuffield 10/60 dat staat voor 10 versnelingen en 60 pk,zijn voorganger was de 4/60 dat stond 4 cilinder 60 pk maar die had maar 5 versnelingen,en had nog trommel remmen,en de 10/60 heeft schijfremmen plus nog wat meer door door ontwikkelingen,deze is gebouwd juli 64 tot juli 67 dat waren de laadsten van dat oude Nuffield model,van juli 67 tot juli 69 werd 3/45 en de 4/65 gebouwd dat waren die ronde types met de koplampen voor in het front, nadien werd het Leyland,en nog weer later Marshall,en voor zover ik nu weet is alles wat er nog is bij John Charnley and Sons in Marsh Lane Brindle Chorley Lancashire PR68NY in Engeland. M V G.

 • ed12345

  Nuffield ik ken de Nuffield geschiedenis ook vrij goed en heb de oude Nuffield Four 's nog gekend met perkins diesel of eigen petroleum motor .Maar wat ik niet wist dat Morris de eigenaar was ,en hij de titel Lord Nuffield gekregen heeft voor z'n grote bijdrage aan de WW2 oorlogs industrie die veel verder ging als alleen voertuigen

 • Nuffield

  ed12345 William Richard Morris is geboren op 10 oktober 1877 en overleden op 22 augustus 1963,in 1946 is Morris benaderd door de engelse overheid om de landbouw weer opgang tebrengen en een landbouw trekker tebouwen,daar werden 3 ontwerpers op gezet,Claude Culpin,PG Rose en H E Merrit, 1948 waren er 2 types produktie klaar en deze stonden op de Smidfield Show in Londen,dat waren de P3 enP4 met een Morris Commercial bezine/petereolium motor,plusminus 1950 kon ook de P4 van Perkins,je kon voor in de jaren 50 ook bij van Twist in Rotterdam een Perkins bestellen om hem te vervangen.In plusminus 1953 gingen Morris,Austin en Wolsley en nog wat kleine fabrikanten een samen werking aan toen werd het BMC. MVG.

 • klaasboerema

  Ben in het bezit van een Nuffield 425 wie weet daar nog wat over.........


Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.