Mechanisatie

Nieuws laatste update:18 jan 2014

Fendt Duitse trekkermarktleider

Frankfurt am Main - Fendt was in Duitsland de meest verkochte trekker in het segment 51 pk/38 kw en meer. Dat blijkt uit de statistieken van mechanisatiebrancheorganisatie VDMA Landtechnik. Fendt zette vorig jaar 6.261 exemplaren af, wat neerkomt op een marktaandeel 21,1 procent.

Ten opzichte van 2012 nam het aantal verkochte Fendts toe met 85 stuks. Het marktaandeel werd licht opgekrikt met 1,3 procent. Op de 2e, 3e en 4e plaats staan John Deere, Deutz-Fahr en Claas. Daarna volgen Case IH/Steyr, New Holland, Massey-Ferguson en Valtra.

John Deere is marktleider als alle trekkers worden meegerekend, ook de kleinere. In totaal werden er van dit merk 7.736 tractoren verkocht in Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.