Mechanisatie

Nieuws 1730 x bekeken

Meer trekkers afgeleverd in juli

Nieuwegein – In juli zijn in Nederland 202 landbouw- en smalspoortrekkers afgeleverd, tegen 185 in dezelfde maand een jaar eerder.

Over de eerste zeven maanden ligt het aantal afgeleverde machines met 1843 stuks nog ver achter bij vorig jaar, toen 2066 machines hun weg naar de afnemer vonden. Dat blijkt uit cijfers van de brancheorganisatie voor importeurs en producenten van machines, Fedecom.
Het is wellicht hoopgevend dat het afleveraantal in juli voor het eerst dit jaar hoger lag dan een jaar geleden. In de voorgaande maanden kwamen de aantallen al dichter bij die van 2012, een voor de branche vrij gewoon jaar. De jaren 2009, 2010 en 2011 waren bijzonder slecht maar daarvoor werden recordaantallen afgeleverd. De verkopen werden toen opgedreven door prijsstijgingen voor onder meer graan en soja maar ook melk.
De marktaandelen per merk worden met een jaar vertraging bekendgemaakt. Uit de cijfers blijkt dat John Deere in 2012 marktleider was met 442 afgeleverde machines. De marktleider van een jaar eerder, New Holland, volgt met 362 afgeleverde trekkers terwijl 306 machines van Fendt naar de klant werden gebracht.
De verkoopsprong van Deutz-Fahr, van 100 naar 163 trekkers, springt in het oog.

Of registreer je om te kunnen reageren.