Mechanisatie

Nieuws 819 x bekeken

Duitsers kopen meer maaidorsers

Frankfurt am Main - De afzet van maaidorsers ontwikkelde zich in Duitsland in de periode september vorig jaar tot september dit jaar positief, meldt mechanisatiefabrikantenorganisatie VDMA Landtechnik.

In vergelijking met de voorafgaande periode van 12 maanden steeg de verkoop van maaidorsers met 5 procent naar 2.058 stuks. Tevens is daarmee het niveau van de voorafgaande 5 jaar weer bereikt. Het aantal verkochte grootpakpersen nam met 12 procent toe naar 442, maar het aantal verkochte rondbalenpersen leverde 5 procent in en daalde iets onder de 1.900 stuks. Volgens VDMA Landtechnik staat daar tegenover dat in het voorafgaande jaar de afzet van deze graanoogstapparatuur bijzonder sterk was.

Of registreer je om te kunnen reageren.