Mechanisatie

Nieuws 6 reacties

Duitse mechanisatiefabrikanten draaien meer omzet

Hannover - De landbouwmechanisatieindustrie in Duitsland heeft in het 1e halfjaar 9 procent meer omzet gedraaid dan in de eerste helft van vorig jaar. De omzet belandde daarmee op 4,78 miljard euro. Dat heeft fabrikantenorganisatie VDMA Landtechnik meegedeeld.

De groei is te danken aan het 2e kwartaal, in welke periode de omzet pluste met 17 procent. In de eerste drie maanden ontwikkelde de omzet zich stabiel. In het tractorensegment van de markt verliepen de zaken afzonderlijk bekeken ook prima. De omzet pluste met 14 procent en het aantal afgeleverde tractoren was ruim 33.000, waarvan 22.500 met een vermogen van meer dan 120 pk. Bovengemiddeld verliep voorts ook de afzet van eggen, maaimachines en vooral ook spuitapparatuur.

Het belang van China als afnemer van de Duitse fabrikanten neemt los daarvan sterk toe. Niettemin blijft de EU, en daarbinnen Frankrijk, het belangrijkste exportgebied. Voor het jaar als geheel verwacht VDMA een een omzetgroei van 7 procent.

Laatste reacties

 • ed12345

  zijn er behalve John Deere en Deutz nog andere Duitse tractoren fabrikanten? Wie zet me even recht Als ik denk aan de eind 50er begin60er jaren dan had ik hier wel een pagina vol kunnen zetten

 • trekker123

  Er worden in Duitsland nog wel trekkers gemaakt maar Duitse fabrikanten zijn er feitelijk niet meer. Fendt is Agco, John Deere is John Deere. Beiden Amerikaanse ondernemingen. Hoewel ook dat in de beursgenoteerde wereld natuurlijk weer betrekkelijk is. JD, CNH, Agco, Claas en SLH, veel meer smaken zijn er in de westerse wereld niet meer.

 • Mels

  Voor mij en anderen maar 1 smaak.........;-))

 • ed12345

  Mels ik waardeer je smaak en geef direct toe : ja zo slecht nog niet:al had je de eerste duitse American style en de two lunger JD's wel een bijsmaakje gegeven

 • Mels

  Heb ik kleur bekend hier,ed?;-))

 • Bison

  Maar goed dat de meeste boeren niet zijn als ik ,...zou er slecht uitzien voor die fabrikanten :-)

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.